Žemle se ztracenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 78.7 mg
  • Vláknina 6 mg
  • Vitamín A 6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahřejeme vodní lázeň tak, aby ode dna stoupaly bublinky. Přidáme citronovou šťávu (nebo ocet).

  • 2

    Každé vejce rozklepneme zvlášť do šálku, šálky spustíme těsně k hladině, nakloníme a vejce necháme vklouznout do vody. Když bílky trochu ztuhnou, děrovanou lžící je zlehka přehrneme přes žloutky. Pošírujeme ještě asi 4 minuty do úplného ztuhnutí bílků.

  • 3

    Kulaté žemle podélně rozkrojíme a mírně opečeme.

  • 4

    Vejce vyjmeme na papírovou utěrku a potom položíme na poloviny žemlí.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu