Žemle se ztracenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 78.7 mg
- Vláknina 6 mg
- Vitamín A 6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci zahřejeme vodní lázeň tak, aby ode dna stoupaly bublinky. Přidáme citronovou šťávu (nebo ocet).
-
2
Každé vejce rozklepneme zvlášť do šálku, šálky spustíme těsně k hladině, nakloníme a vejce necháme vklouznout do vody. Když bílky trochu ztuhnou, děrovanou lžící je zlehka přehrneme přes žloutky. Pošírujeme ještě asi 4 minuty do úplného ztuhnutí bílků.
-
3
Kulaté žemle podélně rozkrojíme a mírně opečeme.
-
4
Vejce vyjmeme na papírovou utěrku a potom položíme na poloviny žemlí.
-
5
Ihned podáváme.