Bůček pečený na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1212 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 119 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 160.3 mg
- Draslík 455.6 mg
- Vláknina 518.2 mg
- Vitamín A 518.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme, kysané zelí překrájíme, maso nakrájíme na středně silné plátky a osolíme. Pekáč vytřeme sádlem.
-
2
V rendlíku vyškvaříme slaninu, přimícháme zelí a čtvrt hodiny dusíme.
-
3
Dno pekáče vyložíme zelím, na něj položíme plátky bůčku, posypeme česnekem, kmínem a majoránkou. Přilijeme pivo a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a má křupavou kůrku.