Fribourské sýrové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1185 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 57 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 280.2 mg
- Draslík 119.8 mg
- Vláknina 3253 mg
- Vitamín A 3253 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařící vodou nasypeme krupici a uvaříme hustou kaši. Do ní vmícháme strouhaný sýr a okořeníme ji pepřem a trochu přisolíme.
-
2
Tuto kaši po vychladnutí rozetřeme na olejem potřený pečící papír na plát silný asi 2 cm.
-
3
Ze šunkového salámu, eidamu a krupicového plátu vykrájíme čtverečky, které pak napichujeme na jehlice, obalujeme v rozkvedlaném vejci a strouhance a smažíme ze všech stran na rozehřátém oleji.