Zmrzlina hrušková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107 mg
- Vláknina 8973.3 mg
- Vitamín A 8973.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Měkčí hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek pokrájíme na kousky. Vsypeme do misky, zalijeme likérem, zakápneme hruškovicí a necháme deset minut marinovat.
-
2
Obsah misky vložíme do mixéru, přilijeme sirup, citronovou šťávu a důkladně rozmixujeme.
-
3
Hmotu nalijeme do připravených zmrzlinových formiček a dáme zamrazit.
-
4
Tato zmrzlina je vhodná k přípravě čokoládových pohárů.