Koprová omáčka s hořčicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Olej bodlákový
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1814 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 283.6 mg
  • Draslík 411 mg
  • Vláknina 510 mg
  • Vitamín A 510 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka uvaříme natvrdo, žloutky rozdrobíme a smícháme s nasekanými sardelovými řezy, hořčicí a 1 lžící octa.

  • 2

    Poté postupně po kapkách přidáváme bodlákový olej a šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem. Dle chuti můžeme přidat zbylý ocet.

  • 3

    Omáčka je vhodná k masu, zejména ke studené pečeni.

Komentáře k receptu