Zmrzlina lískooříšková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 30 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 634.5 mg
- Draslík 181.3 mg
- Vláknina 3133.3 mg
- Vitamín A 3133.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1035.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pražené lískové oříšky nameleme nebo nadrtíme, zakapeme trochou mléka, necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
-
2
V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Oříšky utřeme na pastu a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.
-
3
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.