Smažený mořský ďas s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 170 g Nudle rýžové
- 450 g Mořský ďas
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Banánové listy
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2185 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 141 g
- Sodík 2775 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 410.8 mg
- Draslík 2489.3 mg
- Vláknina 21866.2 mg
- Vitamín A 21866.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu stáhneme z kůže a pokrájíme na cca 2,5 cm silné plátky. Vložíme do mísy, přidáme nastrouhaný zázvor, nadrobno nasekaný česnek a sójovou omáčku. Krátce promícháme a necháme marinovat cca 10 min.
-
2
Mezitím připravíme omáčku. V pánvičce smícháme sójovou omáčku s octem a cukrem a přivedeme k varu. Ochutíme solí a pepřem. Pánev odstavíme, vmícháme nadrobno nakrájené chilli papričky a cibulku a odložíme.
-
3
Nudle nastříháme nůžkami na malé kousky a rozprostřeme v mělké misce. Rybu obalíme v kukuřičném škrobu, namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme v nudlích. Poté je postupně osmahneme v rozpáleném oleji do zlatohněda. Musí být křupavé. Necháme okapat, rozložíme na banánové listy a podáváme s omáčkou.