Smažený mořský ďas s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Nudle rýžové
  • 450 g Mořský ďas
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Banánové listy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2185 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 2775 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 410.8 mg
  • Draslík 2489.3 mg
  • Vláknina 21866.2 mg
  • Vitamín A 21866.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu stáhneme z kůže a pokrájíme na cca 2,5 cm silné plátky. Vložíme do mísy, přidáme nastrouhaný zázvor, nadrobno nasekaný česnek a sójovou omáčku. Krátce promícháme a necháme marinovat cca 10 min.

  • 2

    Mezitím připravíme omáčku. V pánvičce smícháme sójovou omáčku s octem a cukrem a přivedeme k varu. Ochutíme solí a pepřem. Pánev odstavíme, vmícháme nadrobno nakrájené chilli papričky a cibulku a odložíme.

  • 3

    Nudle nastříháme nůžkami na malé kousky a rozprostřeme v mělké misce. Rybu obalíme v kukuřičném škrobu, namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme v nudlích. Poté je postupně osmahneme v rozpáleném oleji do zlatohněda. Musí být křupavé. Necháme okapat, rozložíme na banánové listy a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu