Cannelloni s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 60 g Sýr Čedar
  • 425 g Passata (drcená rajčata)
  • 5 g Oregano sušené
  • 250 g Cannelloni
  • 375 g Ricotta
  • 425 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1058 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1660 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 245.4 mg
  • Draslík 509.7 mg
  • Vláknina 6328 mg
  • Vitamín A 6328 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem.

  • 2

    Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni.

  • 3

    Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme.

  • 4

    Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře k receptu