Cannelloni s vepřovým masem
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Strouhanka
- 500 g Vepřové maso mleté
- 60 g Sýr Čedar
- 425 g Passata (drcená rajčata)
- 5 g Oregano sušené
- 250 g Cannelloni
- 375 g Ricotta
- 425 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1058 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1660 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 245.4 mg
- Draslík 509.7 mg
- Vláknina 6328 mg
- Vitamín A 6328 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem.
-
2
Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni.
-
3
Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme.
-
4
Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme.