Studená omáčka jablečná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 215.7 mg
- Vláknina 5880 mg
- Vitamín A 5880 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z oloupaných jablek vykrojíme jádřince, drobně pokrájíme. Poté jablka vložíme do mixeru, zalijeme pomerančovým džusem a umixujeme dohladka.
-
2
Zvlášť vyšleháme vychlazenou smetanu a lehce smícháme s umixovanými jablky.