Ovocný koláč z jogurtů
Suroviny
- 600 g Meruňky
- 300 g Jogurt bílý
- 100 ml Cukr krupice
- 250 ml Mouka polohrubá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 špetka Skořice mletá
- 0.5 šálek Cukr krupice
- 1 šálek Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 16 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 97.8 mg
- Draslík 549.5 mg
- Vláknina 8473.8 mg
- Vitamín A 8473.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme vejce s cukrem a jogurtem. Přimícháme mouku s kypřícím práškem, těsto vložíme do ohnivzdorného pekáče vymazaného a vysypaného. Na povrchu rozložíme okapané kompotované nebo čerstvé ovoce, posypeme žmolenkou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme, až těsto zrůžoví.
-
2
Žmolenku připravíme rozemnutím mouky, cukru, skořice s máslem.