Křupavé sardinky v mátě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 ml Olej olivový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Sardinka obecná
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 24.8 mg
  • Vláknina 3248.9 mg
  • Vitamín A 3248.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej, citrónovou kůru, mátu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a očištěné sardinky bez hlavy smícháme a ryby ve směsi obalíme. Necháme v chladu marinovat min.30 minut.

  • 2

    Potom sardinky obalíme v mouce a osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Podáváme s dílky citrónu.

Komentáře k receptu