Ruský telecí řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rajčata
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1000 g Telecí kýta
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Houby nakládané
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1600 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 613.1 mg
  • Vláknina 4768 mg
  • Vitamín A 4768 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách opečeme.

  • 2

    V tuku po opékání osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a přilijeme vývar.

  • 3

    Tento základ zahustíme zásmažkou z másla a prosáté mouky. Za občasného promíchání dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a omáčku přecedíme přes hustý cedník na maso.

  • 4

    Maso s omáčkou zvolna dusíme doměkka. Přidáme nakrájené hříbky a před dohotovením přilijeme smetanu.

  • 5

    Při podávání řízky přeléváme omáčkou a zdobíme plátkem rajčete.

Komentáře k receptu