Ruský telecí řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1600 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 108.3 mg
- Draslík 613.1 mg
- Vláknina 4768 mg
- Vitamín A 4768 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách opečeme.
-
2
V tuku po opékání osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a přilijeme vývar.
-
3
Tento základ zahustíme zásmažkou z másla a prosáté mouky. Za občasného promíchání dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a omáčku přecedíme přes hustý cedník na maso.
-
4
Maso s omáčkou zvolna dusíme doměkka. Přidáme nakrájené hříbky a před dohotovením přilijeme smetanu.
-
5
Při podávání řízky přeléváme omáčkou a zdobíme plátkem rajčete.