Těstoviny zapečené s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 25 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Těstoviny kolínka
  • 30 ml Olej olivový
  • 2500 ml Voda pitná
  • 300 ml Bešamel
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 3277 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 764.4 mg
  • Vláknina 5912.5 mg
  • Vitamín A 5912.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, špenát spaříme a posekáme najemno, česnek prolisujeme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme rajčata, česnek, špenát, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a chvilku podusíme. Pánev odstavíme a do směsi vmícháme těstoviny.

  • 4

    Pekáček vymažeme tukem, vložíme do něj těstovinovou směs, bešamel smícháme se strouhaným sýrem, směs v pekáčku zalijeme. Navrch položíme plátky anglické slaniny. Pečeme v troubě při střední teplotě nejméně 1/2 hodiny.

Komentáře k receptu