Těstoviny zapečené s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 41 g
- Sodík 3277 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 764.4 mg
- Vláknina 5912.5 mg
- Vitamín A 5912.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, špenát spaříme a posekáme najemno, česnek prolisujeme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme rajčata, česnek, špenát, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a chvilku podusíme. Pánev odstavíme a do směsi vmícháme těstoviny.
-
4
Pekáček vymažeme tukem, vložíme do něj těstovinovou směs, bešamel smícháme se strouhaným sýrem, směs v pekáčku zalijeme. Navrch položíme plátky anglické slaniny. Pečeme v troubě při střední teplotě nejméně 1/2 hodiny.