Těstoviny s krůtím masem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 450 g Krůtí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 25 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Žampiony čerstvé
- 5 g Bazalka
- 400 g Těstoviny Farfalle
- 150 g Játra krůtí
- 20 g Protlak rajčatový
- 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 120 ml Víno červené
- 3500 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar zeleninový
- 10 ml Ocet vinný červený
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2848 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 213.6 mg
- Draslík 605.2 mg
- Vláknina 8377.5 mg
- Vitamín A 8377.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
-
2
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
3
Krůtí maso a játra nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, játra, česnek a žampiony. Orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme rajčatový protlak, smetanu a povaříme asi 12 minut. Zakápneme octem, promícháme a odstavíme. Nakonec přimícháme do omáčky posekanou bazalku.
-
5
Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou s masem.