Kuře se žlutou fazolovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 3 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 17 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 1771.7 mg
- Vláknina 7045 mg
- Vitamín A 7045 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso zbavíme zbytečného tuku a pokrájíme na kostičky. V misce smícháme bílek se solamylem, přidáme kousky kuřete a obalíme ve směsi. Necháme 20 minut stranou.
-
2
V misce smícháme sójovou omáčku, rýžový vinný ocet a moučkový cukr. Rozehřejeme olej ve woku a kuřecí kostky smažíme do zlatohněda cca 4 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé.
-
3
Do woku přidáme papriku, zázvor, česnek, houby a smažíme 2 minuty. Přidáme žlutou fazolovou omáčku a dusíme minutu. Přidáme směs s vinným octem a kostky kuřete. Povaříme dvě minuty.
-
4
Podáváme horké.