Červené kuře thajské
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 225 g Rajčata
- 225 g Brambory sladké (Batáty)
- 500 g Rýže jasmínová
- 4 ks Kafirové listy
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Kokosové mléko
- 2 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 33 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 857.5 mg
- Vláknina 9698.3 mg
- Vitamín A 9698.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej. Pokrájíme na nudličky kuřecí maso, přidáme do woku a smažíme 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, kari pastu, limetkové lístky a tamarind a minutu smažíme.
-
2
Sladké brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do směsi kokosové mléko a brambory uvedeme do varu. Necháme povařit 20 minut, dokud šťáva nezhoustne. Do směsi přidáme koriandr a pokrájená rajčata a za občasného míchání dusíme 5 minut.
-
3
Dáme na talíře a doporučujeme podávat s jasmínovou rýží.