Vánoční bramborový salát
Suroviny
- 500 g Majonéza
- 150 g Hrášek v mírně slaném nálevu
- 120 ml Zakysaná smetana
- 2 ks Cibule
- 8 ks Jablka
- 3 ks Mrkev kořen
- 4 ks Okurky nakládané
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 5 kg Brambory
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1041 kcal
- Sacharidy 168 g
- Tuky 204 g
- Sodík 3677 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 160 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 3909.7 mg
- Vláknina 63801.2 mg
- Vitamín A 63801.2 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a mrkev vaříme ve slupce a necháme je vychladnout, vejce uvaříme natvrdo. Poté vše oloupeme, nakrájíme na kostičky, přimícháme na kostičky nakrájené okurky, cibuli, oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na kostičky, hrášek scedíme a necháme okapat. Přimícháme pepř, sůl a ocet. Na závěr salát promícháme s majonézou a kysanou smetanou.