Mandarinková šlehačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 83.1 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky. Kůru nastrouháme.
-
2
Do misky nalijeme smetanu na šlehání, přisypeme strouhanou kůru, moučkový cukr a přilijeme trošku sirupu. Dobře šlehačem vyšleháme.
-
3
Dílky mandarinek rozdělíme do pohárků a zakryjeme mandarinkovou šlehačkou.
-
4
Tento dezert podáváme vychlazený.