Focaccia s krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 16 g
- Sodík 890 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 401.8 mg
- Vláknina 5685.3 mg
- Vitamín A 5685.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme vyplakat. Krůtí prsa nakrájíme na medailónky. Maso pak vložíme do skleněné mísy, kam přidáme drcený česnek, koření, citrónovou štávu a olej. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Rozpálíme pánev a medailonky z obou stran zprudka osmahneme. Medailónky smažíme 2 minuty z každé strany. Když jsou hotové, nakrájíme je podélně na tenké plátky. Maso udržujeme horké.
-
2
V téže pánvi osmažíme plátky lilku a uchováme v teple.
-
3
Bochník chleba focaccia nakrájíme na jednotlivé porce a uprostřed rozřízneme. Střídku pokapeme olivovým olejem.
-
4
Na každý chléb položíme plátek lilku, plátky masa a navrch dáme houby a nakládanou papriku. Vše přikryjeme druhou polovinou chleba. Plněný chléb vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C necháme
-
5
10 minut prohřát. Podáváme horké.