Maso vepřové na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso tučné
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 11.4 mg
  • Vláknina 203 mg
  • Vitamín A 203 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme vepřové maso na proužky asi 20cm dlouhé. Vložíme je do mísy, smícháme přísady na marinádu - cukr, fazole, sójovou omáčku, omáčku ústřicovou a hoisin, chilli omáčku, rum a olej. Marinádou přelijeme vepřové maso, několikrát v ní obrátíme a necháme marinovat přikryté 4 hodiny.

  • 2

    Maso vyndáme z marinády, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Snížíme teplotu, potřeme maso uschovanou marinádou a obrátíme. Pečeme 10 minut.

  • 3

    Vyndáme maso z trouby, potřeme medovým sirupem a 4 minuty necháme v grilu rozehřátém na střední teplotu. Obrátíme jednou, dokud nezhnědne.

  • 4

    Před podáváním necháme maso trochu vychladnout.

Komentáře k receptu