Maso vepřové na grilu
Suroviny
- 500 g Vepřové maso tučné
- 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 57 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 11.4 mg
- Vláknina 203 mg
- Vitamín A 203 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme vepřové maso na proužky asi 20cm dlouhé. Vložíme je do mísy, smícháme přísady na marinádu - cukr, fazole, sójovou omáčku, omáčku ústřicovou a hoisin, chilli omáčku, rum a olej. Marinádou přelijeme vepřové maso, několikrát v ní obrátíme a necháme marinovat přikryté 4 hodiny.
-
2
Maso vyndáme z marinády, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Snížíme teplotu, potřeme maso uschovanou marinádou a obrátíme. Pečeme 10 minut.
-
3
Vyndáme maso z trouby, potřeme medovým sirupem a 4 minuty necháme v grilu rozehřátém na střední teplotu. Obrátíme jednou, dokud nezhnědne.
-
4
Před podáváním necháme maso trochu vychladnout.