Špagety s battargou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 16 mg
- Vláknina 197.3 mg
- Vitamín A 197.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
-
2
Mezitím v pánvi zahřejeme polovinu množství olivového oleje. Vložíme oloupané stroužky česneku a za stálého míchání smažíme 5 minut při mírném ohni. Česnek z pánve vyjmeme a již dále nepoužíváme.
-
3
Pánev s olejem ochuceným česnekem vrátíme na plotnu a přidáme uvařené těstoviny. Smícháme, osolíme, opepříme a přilijeme zbývající olej. Hotový pokrm posypeme nastrouhanou bottargou a ihned podáváme.