Špagety s battargou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety
  • 60 ml Olej olivový
  • 5 kávová lžička Bottarga
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 16 mg
  • Vláknina 197.3 mg
  • Vitamín A 197.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

  • 2

    Mezitím v pánvi zahřejeme polovinu množství olivového oleje. Vložíme oloupané stroužky česneku a za stálého míchání smažíme 5 minut při mírném ohni. Česnek z pánve vyjmeme a již dále nepoužíváme.

  • 3

    Pánev s olejem ochuceným česnekem vrátíme na plotnu a přidáme uvařené těstoviny. Smícháme, osolíme, opepříme a přilijeme zbývající olej. Hotový pokrm posypeme nastrouhanou bottargou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu