Korálová vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 499.7 mg
  • Draslík 534.7 mg
  • Vláknina 5280 mg
  • Vitamín A 5280 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme je na větší kousky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rajčata a osolíme. Když se šťáva zpola odpaří, přilijeme rozšlehaná, osolená vejce a na mírném ohni za občasného míchání je necháme ztuhnout. Rajčata musí zůstat v kouscích.

  • 3

    Hotový pokrm zdobíme listy salátu.

Komentáře k receptu