Margarita avokádo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 615.3 mg
- Vláknina 16072.2 mg
- Vitamín A 16072.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánvičky dáme pokrájený česnek, cibuli a olivový olej. Přikryjeme pokličkou a smažíme 2 minuty na prudkém plameni.
-
2
Do horké vody dáme na 45 vteřin rajčata, poté ponoříme do studené vody a oloupeme.
-
3
Na kovovou mísu dáme půlky avokád s užšími konci obrácenými ke středu mísy. Do dutiny v každé půlce dáme lžící cibuli.
-
4
Na čtvrtky nakrájíme rajčata. Rozdělíme je s plátky mozzarelly a bazalkou mezi čtyři půlky avokáda, osolíme a opepříme.
-
5
Zapékáme je v předehřáté troubě, aby se avokáda prohřála a sýr rozpustil.
-
6
Přendáme na servírovací mísu, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.