Zelenina s Tahini omáčkou
Suroviny
- 225 g Brokolice
- 225 g Chřest bílý
- 225 g Květák
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Omáčka Tahini
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Olej slunečnicový
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Jogurt krémový bílý natur
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 5 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 492.4 mg
- Vláknina 10724.4 mg
- Vitamín A 10724.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spodek pařáku vyložíme pergamenovým papírem a naskládáme do něj pokrájenou zeleninu.
-
2
Ve velkém hrnci necháme vařit vodu a nad hladinu dáme pařák. Zeleninu postříkáme citronovou šťávou a necháme pod pokličkou vařit v páře 10 minut.
-
3
Připravíme si omáčku tahini s česnekem, rozehřejeme v pánvi slunečnicový olej, přidáme chilli, česnek, sůl a pepř. Smažíme 3 minuty, dokud nebude česnek měkký. Sundáme pánev z plamene a smícháme obsah s tahini a jogurtem. Dáme pánev na plamen, a minutu prohřejeme. Přidáme pažitku.
-
4
Z pařáku vyndáme zeleninu a dáme ji na ohřátou servírovací mísu. Ozdobíme sezamovými semínky a pažitkou.
-
5
Podáváme s horkou omáčkou.