Kapsa s broskvemi a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Kompot broskvový
  • 400 g Listové těsto
  • 20 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 10 g Tuk
  • 20 g Cukr krupice
  • 15 g Citronová kůra
  • 800 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Tresť vanilková
  • 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 80 mg
  • Vláknina 4887.5 mg
  • Vitamín A 4887.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme ve sladkém mléce, ochuceném strouhanou citronovou kůrou, vanilkovou esencí a s přídavkem 1 lžíce másla. Vaříme 20 minut doměkka. Do chladnoucí rýže vmícháme rozkvedlané žloutky.

  • 2

    Formu na dorty vymažeme tukem, stěny a dno vysteleme těstem, kousek těsta si necháme na zakrytí. Těsto ještě posypeme drcenými mandlemi.

  • 3

    Kapsu vyplníme střídavě vrstvou rýže a vrstvou půlených broskví z kompotu. Poslední vrstvou bude rýže. Zakapeme likérem, zbytek těsta rozválíme a uděláme pokličku. Uprostřed těsto propíchneme a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.

Komentáře k receptu