Kapsa s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 25 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 106.5 mg
- Vláknina 3708.8 mg
- Vitamín A 3708.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažného mléka nasypeme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
-
2
Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, špetku soli, přidáme máslo, vejce a kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme v teple kynout.
-
3
Vykynuté těsto vložíme do formy a pečeme v troubě asi 40 minut.
-
4
Vrchní část buchty odřízneme vnitřek vydlabeme, necháme jen asi 2 cm silné stěny.
-
5
V misce smícháme nakrájené hrušky se sirupem, přilijeme likér a přimícháme marmeládu. Směsí naplníme buchtu, přiklopíme odříznutou částí a podáváme.