Kapsa s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Droždí sušené
  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr moučkový
  • 300 g Hrušky
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • 60 ml Sirup Golden
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 106.5 mg
  • Vláknina 3708.8 mg
  • Vitamín A 3708.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka nasypeme droždí a necháme na teplém místě vzejít.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, špetku soli, přidáme máslo, vejce a kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme v teple kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto vložíme do formy a pečeme v troubě asi 40 minut.

  • 4

    Vrchní část buchty odřízneme vnitřek vydlabeme, necháme jen asi 2 cm silné stěny.

  • 5

    V misce smícháme nakrájené hrušky se sirupem, přilijeme likér a přimícháme marmeládu. Směsí naplníme buchtu, přiklopíme odříznutou částí a podáváme.

Komentáře k receptu