Kyprý pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 20 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 229.5 mg
- Draslík 65.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme máslo, cukr, mouku, povaříme několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Formičky naplníme pudinkem, vložíme do většího hrnce s pokličkou, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny.
-
2
Pudink podáváme vychlazený.