Kapr smažený v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Kapr obecný
  • 10 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 226.3 mg
  • Draslík 852.9 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstíčko. Smícháme 8 lžic mouky, 1 špetku soli, 1 rozšlehané vejce a pivo.

  • 2

    Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme 2 špetkami soli a posypeme pepřem. Poté obalíme ve 2 lžících mouky a protáhneme připraveným těstíčkem.

  • 3

    Kapra smažíme v rozpáleném oleji na mírném plameni, aby se porce dobře propekly.

Komentáře k receptu