Kapr smažený v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 46 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 226.3 mg
- Draslík 852.9 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstíčko. Smícháme 8 lžic mouky, 1 špetku soli, 1 rozšlehané vejce a pivo.
-
2
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme 2 špetkami soli a posypeme pepřem. Poté obalíme ve 2 lžících mouky a protáhneme připraveným těstíčkem.
-
3
Kapra smažíme v rozpáleném oleji na mírném plameni, aby se porce dobře propekly.