Citronové telecí řízečky
Suroviny
- 680 g Telecí pečeně
- 50 ml Víno bílé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Rukola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 27 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 146.3 mg
- Draslík 549.4 mg
- Vláknina 276.8 mg
- Vitamín A 276.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí řízky dlaněmi zmáčkneme a rozůlíme. Ochutíme solí a pepřem a obalíme v mouce.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej s polovinou másla. Řízky smažíme z každé strany cca 1min, vyjmeme a uchováme v troubě vyhřáté na 75C.
-
3
Do pánve přilijeme víno, přidáme zbytek másla a citronvou šťávu. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme otrhané lísty bylinek a promícháme.
-
4
Řízky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rozmarýnové brambory.