Koule smažené z rizota

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Mozzarella
  • 150 g Rýže arborio
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Bazalka
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 16.6 mg
  • Draslík 276.5 mg
  • Vláknina 3975 mg
  • Vitamín A 3975 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájený česnek a cibuli cca 4 minuty. Přidáme nakrájenou papriku, rýži a oregano. Smažíme za neustálého míchání 3 minuty, aby se rýže pokryla olejem.

  • 2

    Smícháme víno s vývarem, postupně přidáváme do pánve. Jakmile se tekutina vstřebá a rýže je měkká, sundáme pánev z plamene a necháme směs vychladnout.

  • 3

    Na 12 dílů rozkrájíme sýr. Vezmeme lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujeme kouli, takže budeme mít 12 koulí.

  • 4

    V rozpáleném oleji smažíme do zlatova ze všech stran koule, poté je vyndáme a necháme okapat.

  • 5

    Podáváme horké, ozdobené snítkami bazalky.

Komentáře k receptu