Pečené kořeněné brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 722.8 mg
- Vláknina 8750 mg
- Vitamín A 8750 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na silnější měsíčky. Vložíme je do mísy, zakapeme olejem, posypeme grilovacím kořením, solí a dobře promícháme.
-
2
Brambory poklademe na plech vymaštěný lžící oleje a pečeme v troubě předehřáté na 230 °C zhruba půl hodiny. V průběhu pečení brambory obracíme.