Polévka ravioli alla parmigiana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 15 g Celer bulvový
  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 25 g Mrkev kořen
  • 15 g Pórek
  • 25 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 15 g Fenykl obecný
  • 450 g Mouka z prosa
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 75 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 2.75 l Vývar telecí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 908 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 173.8 mg
  • Draslík 432.2 mg
  • Vláknina 11885.6 mg
  • Vitamín A 11885.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si základní těsto – k prosné mouce přidáme špetku soli, uděláme kopeček s prohlubní uprostřed a přidáme 1 vejce a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme a zpracováváme 10 minut, aby bylo těsto dobře prohnětené. Necháme 25 minut odležet a poté válečkem rozválíme dotenka.

  • 2

    Připravíme si španělskou omáčku – rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme pšeničnou mouku a za neustálého míchání uděláme jíšku. Přidáme rajčatový protlak a vmícháme horký telecí vývar (1/4 l), vinný ocet a madeiru. Povaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu, mrkev, celer, cibuli, pórek, tymián, fenykl a bobkový list a vše smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Zeleninu vyndáme a necháme okapat. Přidáme zeleninu do omáčky a necháme dusit, až se asi třetina tekutiny odpaří.

  • 3

    Z těsta rozválíme dvě placky a necháme odpočívat pod navlhčenou utěrkou.

  • 4

    Připravíme si náplň – do mísy dáme 3/4 nastrouhaného parmezánu, chlebové kůrky, španělskou omáčku, vajíčka a muškátový oříšek a vše promícháme. Na jednu placku těsta pokládáme po lžíci náplně. Přikryjeme druhou plackou těsta, pak obě spojené placky rozkrájíme na čtverce, přeložíme a na okraji zmáčkneme.

  • 5

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu telecí vývar. Přidáme do hrnce ravioli a 15 minut vaříme.

  • 6

    Přemístíme polévku a ravioli do ohřátých misek, posypeme parmezánem a podáváme.

Komentáře k receptu