Meloun v růžovém víně s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 95.4 mg
- Vláknina 1758.8 mg
- Vitamín A 1758.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 444.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z obou druhů melounu odstraníme semínka a vyřízneme dužinu. Pokrájíme dužinu na tenké plátky, vložíme do mísy. Přelijeme růžovým vínem a růžovou vodou. Promícháme opatrně, necháme zakryté 2 hodiny v lednici.
-
2
Rozpustíme jahody, promícháme s melounem. 15 minut necháme mísu v pokojové teplotě, aby se příchutě rozležely.
-
3
Vše dáme na jednotlivé talíře, ozdobíme okvětními lístky růže.