Motýlci z tygřích krevet
Suroviny
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.4 hrnek Olej rostlinný
- 10 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2583 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 104 g
- Sodík 2767 mg
- Bílkoviny 696 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 3272.7 mg
- Draslík 88.3 mg
- Vláknina 3063.8 mg
- Vitamín A 3063.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety zbavíme skořápek a střev, přelomíme napůl v oblasti bříšek, aby ocásky držely (příp. použijeme loupané.) Smícháme pepř, sójovou omáčku, sůl, škrobovou moučku, víno a ve směsi krevety obalíme. Necháme marinovat 15 minut.
-
2
Rozpálíme olej v pánvi. Každou krevetu uchopíme za ocas, ponoříme do rozšlehaných vajec a do strouhanky, aby se stejně obalily. Postupně smažíme do zlatova. Poté necháme okapat.
-
3
Před podáváním je rozmístíme na listy hlávkového salátu a posypeme jarní cibulkou.