Květák zavařený se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1782 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2942 mg
- Vláknina 59507.5 mg
- Vitamín A 59507.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 498.6 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu pokrájíme na co možná nejmenší kousky.
-
2
Všechnu nakrájenou zeleninu důkladně promícháme a vložíme do zavařovacích sklenic.
-
3
V hrnci necháme vařit vodu, sůl, ocet, cukr, pepř a Deko.
-
4
Lák vaříme zhruba 8 minut, poté jej vrchovatě nalijeme do připravených sklenic se zeleninou.
-
5
Sklenice řádně uzavřeme a ve vodní lázni vaříme při teplotě 90°C zhruba 20 minut.