Houby opečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 468 mg
  • Vláknina 6025.2 mg
  • Vitamín A 6025.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby (dle možnosti můžeme použít žampióny, hříbky nebo bedly) očistíme a nakrájíme na větší plátky.

  • 2

    Plátky osolíme a opečeme po obou stranách na másle. Jakmile jsou opečené, zaprášíme je hladkou moukou a znovu opečeme.

  • 3

    Houby na závěr pokapeme asi 2 lžícemi vývaru nebo horké vody.

  • 4

    Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.

Komentáře k receptu