Pečená kuřecí křídla
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 g Kuřecí křídla
- 1 g Pepř černý mletý
- 6 g Česnek
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 0.2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Řeřicha
- 0.5 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 28 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 102.3 mg
- Draslík 358 mg
- Vláknina 1626.5 mg
- Vitamín A 1626.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křidélka rozpůlíme v kloubku a vložíme do mísy.
-
2
Smícháme olej, citronovou šťávu, sůl, česnek, kmín, oregano, chilli koření, mletou papriku, cayenský pepř, černý pepř. Směsí křídla potřeme a necháme hodinu odležet. Během marinování obracíme.
-
3
Křídla poklademe do zapékací nádoby vyložené pečící folií nebo vymazané máslem. Během pečení je obracíme.
-
4
Po upečení křídla vyjmeme, necháme je okapat na savém papíru.
-
5
Podáváme s paprikou a řapíky celeru, nakrájenými na nudličky, lze i se sýrovou zálivkou z nivy.
-
6
Zdobíme petrželovou natí a klíčky řeřichy.