Polévka gumbo z krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 125 g Okra - Ibišek jedlý
  • 40 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Slanina vepřová
  • 8.5 dl Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Pasta z ančoviček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 33.2 mg
  • Draslík 373.8 mg
  • Vláknina 3986.3 mg
  • Vitamín A 3986.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli, slaninu a česnek cca 5 minut. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme ještě několik minut.

  • 2

    Přidáme bobkový list, vývar, muškátový oříšek, rýži, nové koření, sůl, pepř, vinný ocet a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut za občasného míchání, dokud rýže nezměkne.

  • 3

    Přidáme ibišek, krevety, pastu z ančoviček, rajčatový protlak a vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud ibišek nezměkne a polévka trochu nezhoustne.

  • 4

    Vyndáme z polévky bobkový list a muškátový oříšek a každou porci podáváme ozdobenou celou krevetou a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu