Polévka gumbo z krevet
Suroviny
- 125 g Krevety tygří - loupané
- 125 g Okra - Ibišek jedlý
- 40 g Rýže dlouhozrnná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 2 plátek Slanina vepřová
- 8.5 dl Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Pasta z ančoviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 6 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 373.8 mg
- Vláknina 3986.3 mg
- Vitamín A 3986.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli, slaninu a česnek cca 5 minut. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme ještě několik minut.
-
2
Přidáme bobkový list, vývar, muškátový oříšek, rýži, nové koření, sůl, pepř, vinný ocet a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut za občasného míchání, dokud rýže nezměkne.
-
3
Přidáme ibišek, krevety, pastu z ančoviček, rajčatový protlak a vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud ibišek nezměkne a polévka trochu nezhoustne.
-
4
Vyndáme z polévky bobkový list a muškátový oříšek a každou porci podáváme ozdobenou celou krevetou a snítkou petrželky.