Ravioly se smržovou smetanou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Smrže sušené
  • 500 g Těstoviny Ravioli
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 150.8 mg
  • Draslík 514.2 mg
  • Vláknina 3206.2 mg
  • Vitamín A 3206.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené smrže necháme nabobtnat ve vlažné vodě. Ravioly uvaříme v osolené vodě al dente.

  • 2

    Mezitím rozpálíme máslo a orestujeme na něm nasekanou šalotku. Přidáme najemno nasekané žampiony a podusíme. Poté přilijeme výluh ze smržů a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme smetanu a smrže a zvolna ještě asi 5minut provaříme. Omáčku ochutíme pepřem.

  • 3

    Ravioly scedíme a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu