Omáčka z bílého vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Ocet vinný
  • 200 ml Víno bílé
  • 12 ml Hořčice
  • 10 ml Protlak rajčatový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 59.8 mg
  • Vláknina 1062 mg
  • Vitamín A 1062 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na drobné kousky a zpěníme na 30g rozpáleného másla.

  • 2

    Přilijeme víno a ocet.

  • 3

    Vaříme do zredukování objemu na 2/3.

  • 4

    Přidáme vývar a rajčatový protlak.

  • 5

    Osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.

  • 6

    Zbytek másla rozpustíme na pánvi, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.

  • 7

    Jíšku vmícháme do omáčky, přidáme hořčici.

  • 8

    Osolíme a opepříme dle chuti.

Komentáře k receptu