Rajčatový protlak s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 425.7 mg
- Vláknina 4177.2 mg
- Vitamín A 4177.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.
-
2
Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.
-
3
Necháme hodinu vařit.
-
4
Ančovičky utřeme s olejem a paprikou.
-
5
Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z ančoviček.
-
6
Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny.