Japonská rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 9 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 26.6 mg
- Vláknina 2070 mg
- Vitamín A 2070 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Rozpálíme wok s olejem. Do horkého oleje nasypeme rýži, potom ji na mírném plameni za stálého míchání smažíme asi 10 minut.
-
2
Rozšleháme vejce a zvolna je přiléváme k rýži. Dále je smažíme, dokud nejsou hotová a dobře promíchaná s rýží. Podáváme jako přílohu.