Holštýnské telecí hrudí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1493 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 206.6 mg
- Draslík 491.6 mg
- Vláknina 846 mg
- Vitamín A 846 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hrudí opláchneme a zbavíme je žeberních kostí. Středem prořízneme kapsu na naplnění.
-
2
Na 1/2 tuku podusíme na silnější nudle nakrájenou šunku, rozkrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci.
-
3
Kapsu v hrudí naplníme nádivkou, otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlou a maso osolíme.
-
4
Přesekané kosti dáme do pekáče, přidáme zbývající tuk, máslo a podlijeme horkou vodou. Na kosti vložíme naplněné maso a v troubě pečeme doměkka.
-
5
Měkké maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, osolíme a povaříme.
-
6
Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník a zvolna ji povaříme, až se oddělí tuk.
-
7
Při podávání hrudí krájíme ostrým nožem na porce a podléváme přírodní šťávou.