Holštýnské telecí hrudí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Okurky nakládané
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Šunka dušená
  • 1500 g Telecí hruď
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 500 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1493 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 206.6 mg
  • Draslík 491.6 mg
  • Vláknina 846 mg
  • Vitamín A 846 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí opláchneme a zbavíme je žeberních kostí. Středem prořízneme kapsu na naplnění.

  • 2

    Na 1/2 tuku podusíme na silnější nudle nakrájenou šunku, rozkrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci.

  • 3

    Kapsu v hrudí naplníme nádivkou, otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlou a maso osolíme.

  • 4

    Přesekané kosti dáme do pekáče, přidáme zbývající tuk, máslo a podlijeme horkou vodou. Na kosti vložíme naplněné maso a v troubě pečeme doměkka.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, osolíme a povaříme.

  • 6

    Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník a zvolna ji povaříme, až se oddělí tuk.

  • 7

    Při podávání hrudí krájíme ostrým nožem na porce a podléváme přírodní šťávou.

Komentáře k receptu