Caldho verde s chorizo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1623 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 1501.9 mg
- Vláknina 16941.8 mg
- Vitamín A 16941.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 184 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané bramobry omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Obojí dáme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakryté vaříme cca 10 min, dokud brambory nezměknou.
-
2
Mezitím oplácheme kapustu, očistíme a nasekáme na tenké nudličky. Chorizo oloupeme a pokrájíme na kolečka. Korinadr omyjeme, osušíme a na jemno nakrájíme.
-
3
Brambory v polévce rozmačkáme, přidáme kapustu, klobásu a ještě 10 min povaříme. Vmíháme korinadrovou nať, ochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, zakápneme olivovým olejem a podáváme.