Sýrové plátky na bernský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1 l Mléko polotučné
  • 1 balení Chléb toastový pšeničný tmavý
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 207.7 mg
  • Draslík 41.2 mg
  • Vláknina 71 mg
  • Vitamín A 71 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednotlivé krajíčky chleba potřeme lehce máslem, namazanou stranou je naskládáme na plech a pokapeme trochou mléka (nebo bílého vína).

  • 2

    Nastrouhaný sýr, žloutky, zbylé mléko a třešňovici (nebo bílé víno), přidáme z bílků tuhý sníh a touto směsí potřeme plátky chleba.

  • 3

    Zprudka zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpouští.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu