Sýrové plátky na bernský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 36 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 207.7 mg
- Draslík 41.2 mg
- Vláknina 71 mg
- Vitamín A 71 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednotlivé krajíčky chleba potřeme lehce máslem, namazanou stranou je naskládáme na plech a pokapeme trochou mléka (nebo bílého vína).
-
2
Nastrouhaný sýr, žloutky, zbylé mléko a třešňovici (nebo bílé víno), přidáme z bílků tuhý sníh a touto směsí potřeme plátky chleba.
-
3
Zprudka zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpouští.
-
4
Podáváme teplé.