Omeleta nákypová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 8 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 131 mg
- Vláknina 315 mg
- Vitamín A 315 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny.
-
2
Zpola ušleháme bílky, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Opatrně vmícháme žloutky s moukou.
-
3
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme cukrem, naplníme a pocukrujeme.
-
4
Ve velmi horké troubě zapečeme dozlatohněda. Těsto má mít na povrchu kůrku a uvnitř má být krémové.
-
5
Ihned podáváme.