Petrželová polévka s kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1126 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 788.3 mg
- Vláknina 10185 mg
- Vitamín A 10185 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 179.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na větší kousky nakrájenou petržel, cibuli nakrájenou nadrobno, 1 utřený stroužek česneku a vše zpěníme, občas zamícháme. Přidáme jemné kari, vývar, sůl, pepř a vaříme pomalu pod pokličkou doměkka.
-
2
Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme.
-
3
Na talíři zdobíme nasekanou pažitkou.