Těsto na bábovku s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 20 g Droždí sušené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Sůl
  • 20 g Cukr moučkový
  • 100 g Hrozinky
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 7 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 208.7 mg
  • Draslík 148.6 mg
  • Vláknina 1816 mg
  • Vitamín A 1816 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít.

  • 2

    V míse promícháme mouku, sůl, cukr, přidáme vejce, máslo, hrozinky, přilijeme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Mísu s těstem překyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vykynout. Těsto bude kynout asi hodinu.

  • 3

    Formu na bábovku naplníme těstem asi jen z poloviny, jelikož těsto při pečení ještě nabyde na objemu.

Komentáře k receptu