Těsto na bábovku s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 30 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 208.7 mg
- Draslík 148.6 mg
- Vláknina 1816 mg
- Vitamín A 1816 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít.
-
2
V míse promícháme mouku, sůl, cukr, přidáme vejce, máslo, hrozinky, přilijeme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Mísu s těstem překyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vykynout. Těsto bude kynout asi hodinu.
-
3
Formu na bábovku naplníme těstem asi jen z poloviny, jelikož těsto při pečení ještě nabyde na objemu.