Nudlová čínská polévka
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 125 g Bambusové výhonky konzervované
- 125 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 3 ks Shiitake houby
- 2 ks Cibulka jarní
- 0.09 špetka Olej sezamový
- 6 dl Vývar asijský
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 7 g
- Sodík 926 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1748.4 mg
- Vláknina 25593 mg
- Vitamín A 25593 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na tenké nudličky. Z namočených hub vymačkáme vodu a odstraníme tvrdé nožičky. Houby, bambusové výhonky, jarní cibulky i listy špenátu pokrájíme nadrobno. Nudle uvaříme dle návodu ve vařící vodě, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a vložíme do mísy.
-
2
Čínský vývar uvedeme do varu, přidáme lžíci sójové omáčky a nalijeme vše na nudle. Udržujeme v teple.
-
3
V předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme asi polovinu jarních cibulek, maso i zeleninu a smažíme na středním plameni 3 minuty. Přidáme ostatní ingredience: cukr, sůl a rýžové víno, následně promícháme, aby se vše spojilo.
-
4
Směs z pánve vlijeme na nudle, ozdobíme zbývající jarní cibulkou a podáváme.