Hrášková polévka z Francie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1091 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 809.9 mg
- Vláknina 23182.5 mg
- Vitamín A 23182.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 226.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí.
-
2
Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký.
-
3
Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme.
-
4
Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou.